Vroeger was er het verplichte Middenstandsdiploma…… en nu?

Op een lezing gisteravond kwam naar voren dat het voor veel ondernemers jammer is dat het Middenstandsdiploma is afgeschaft.

Dit diploma was verplicht en hiermee had je een goede basis om als zelfstandige te starten.

 

Hoe is dat nu? Je kunt op eigen houtje de cursus gaan doen want deze bestaat nog steeds. Ook kun je veel informatie vergaren op startersdagen.

Uit de praktijk blijkt echter dat veel startende of reeds begonnen ondernemers niet veel weten/begrijpen van hun boekhouding.

Tegenwoordig zijn de online boekhoudpakketten supermodern waardoor iedere zzp’er ermee kan werken, maar wéét je wel wat je aan het doen bent? Wéét je bijvoorbeeld wat “winst” betekent? Kun je deze winst allemaal uitgeven?

Uit de praktijk blijkt dat veel zzp’ers naar beste weten hun boekhouding bijhouden, naar eer en geweten met hun geld omgaan maar geen benul hebben of ze goed bezig zijn.

Ook blijkt dat veel zzp’ers wéten dat je ze eigenlijk moeten “sparen” voor mindere tijden, de oude dag, investeringen, belastingen maar niet weten hoe ze dat moeten aanpakken dus “dat komt wel als……..”

Dat vind ik zo jammer! Het is geen onwil, zeker niet, maar meer van “hoe dan?”

Ondernemen is prachtig, maar het is nog mooier als je weet dat jouw bedrijf over 2 of 10 jaar ook nog bestaat. Om die zekerheid te hebben kun je niet alleen denken aan het hier en nu maar moet je ook plannen maken voor de toekomst.

Ben jij zo’n ondernemer? De omzet zit wel snor maar wil jij meer inzicht en bouwen aan een goede toekomst?

Dan wil ik jou graag helpen. Ik leer jou je boekhouding begrijpen waardoor je weet waar je mee bezig bent. Ik ga jou leren op een slimme manier met je geld om te gaan waardoor je meer overhoudt en bewust kunt “sparen” voor de toekomst. Ik gebruik hiervoor de methode Profit First; een methode waar iedere ondernemer écht wat aan heeft!